Pyssla inför kalaset

barnkalas

Födelsedagar tenderar att vara viktiga och roliga tillställningar i ett barns liv, kanske just för att de ännu inte hunnit med att uppleva såpass många utav dem. Att lägga lite extra krut på ett födelsedagskalas brukar därför vara väldigt uppskattat av ditt eller dina barn och vara värt sin tid.

Baka

På ett kalas brukar man vilja bjuda på någonting sött och gott och vad är då bättre än att själv baka något i stil med detta? Att baka själv brukar både kunna bli godare än sådant man köper och bra mycket billigare. Vi föreslår det traditionella valet av en födelsedagstårta eller att du istället bakar födelsedagscupcakes, som är både enkla och fina att se på. Ännu roligare blir det för ditt barn om det får vara med och hjälpa till, och med all sannolikhet även roligare för dig själv.

Dekorera

Om ditt barn gillar att pyssla, som de allra flesta barn gör, så finns det ingen anledning till att det inte själv kan vara med i förberedelserna inför sitt eget kalas. Med enbart papper och målarpennor så kan man komma väldigt långt och om man sedan toppar detta med ett par ballonger från Ballongkungen.com, så är du mest troligt i hamn. Genom att inkludera barnen på detta sätt så lär de sig även hur mycket som krävs för att ordna med en fest av denna sort, vilket gör att de bättre kan lära sig att förstå värdet av den tid du själv lägger ner, samtidigt som de får ha roligt på kuppen.

Lek

När det kommer till olika former av lekar som kan vara passande på ett födelsedagskalas för barn så finns det en hel hop att välja bland. Det viktiga är att försöka komma på sådana lekar där alla barn kan delta och ha roligt tillsammans och där ingen känner sig utanför i onödan. En lek som brukar vara uppskattad av alla är att leka fiskdamm och det är dessutom en väldigt enkel lek att förbereda inför. Allt du behöver är små påsar (som du och ditt barn kanske också dekorerat på något roligt vis) och någonting att fylla dom med som barn tycker om som exempelvis frukt, eller smågodis från Gotterian.se. Därefter gör du i ordning med ett skynke som man exempelvis kan sätta upp framför en dörr och en pinne som du fäster ett snöre med en klädnypa på och som sedan får fungera som fiskespö. Barnen får sedan i tur och ordning fiska efter var sin påse och ta del av godsakerna i denna.