Segling som största hobby

Om du har segling som största hobby och intresse så kanske du börjar längta tills du får lägga i din segelbåt. Det kan tyckas att vi haft en lång och kall vinter men det kommer bli ljusare och varmare. Det är bara frågan om att hålla ut tills det går att börja fixa med sin skuta.

Du kanske har den så till att du kan hålla på med din segelbåt även om det är en massa minusgrader utomhus. Perfekt då kan du när det passar slipa botten och lägga på ny färg. Vilken färg du ska ha har du säkert koll på annars får du ta Internet till hjälp. Det finns olika bottenfärger för olika delar av vårt avlånga land.

Om båten ligger vid västkusten så kan du använda en färg anpassat för de vattnen. Insjö så krävs det en annan typ av bottenfärg. Det kan finnas en viss charm med att hålla på och ställa i ordning segelbåten inför säsongen. Det liksom tillhör att göra den sjöduglig och veta att allt är topptrim den dagen den ska sjösättas. Förutom att slipa och måla om båten på båten så kanske det är annat som behöver åtgärdas.

Det kan vara däckutrustning som behöver uppdateras till något bättre eller inredning som behöver förbättras för att allt ska fungera som tänkt ombord på segelbåten. Så klart så vill vi önska lycka till med allt arbete med båten innan den sjösätt. När ni väl ge er ut på era seglingar så hoppas vi att vindarna är med er och att ni får härliga seglingsdagar.