Egna tryck på t-shirts

Det kryllar av nätbutiker som erbjuder snygga t-shirts med olika sorters design. Många av tröjorna som finns att köpa på nätet kan vara lite väl dyra om det är så att tröjan är av ett speciellt märke.

Det finns dock andra tröjor som är betydligt billigare eftersom produceras till lägre kostnader världen över. Dessa tröjor kan köpas av vem som helst, varför det är många personer som föredrar att göra en egen tröja med tryck som kan utformas på ett helt unikt sätt.

Man kan trycka upp foton på någon man tycker om eller designa en symbol som man står för något man själv tycker om. Fördelarna med att designa sin egen t-shirt är många.

Billigare – Det är mycket billigare att köpa en billig t-shirt och själv sätta sitt eget tryck på vilket gör att man sparar in pengar.

Snyggare – Du kan anpassa din t-shirts design så den ser ut precis som du själv tycker är snyggt.

Unikt – Du får en unik t-shirt som ingen annan garanterat har.

Så hur går man till väga?

En vanlig metod för att göra egna tryck på t-shirts och dylikt är att man köper ett så kallat ”iron on transfer”. Det är ett sorts papper som fungerar med bläckstråleskrivare och är mycket enkelt att använda. Man skriver helt enkelt ut det tryck man vill ha och klipper ut konturerna för sitt motiv.

Man tar sedan bort en del av pappret som skyddar själva transfertrycket. Sedan tar man ett strykjärn och hettar upp det så mycket som möjligt (högsta inställningen). När strykjärnet nått rätt temperatur så lägger man tryckpappret mot den t-shirt man vill trycka på och stryker fast trycket.

Här är det viktigt att man använder ett läskpapper mellan strykjärnet och själva trycket, annars kommer det fastna färg på hela strykjärnet. Till sist låter man det hela svalna och voilá – du har din egendesignade tröja!