Få mer tid för dina hobbys

Din hobby är din passion, det du gillar mest att göra och det som gärna får ta upp stora delar av din vardag. Men det är många ”måsten” som blockerar din hobbytid. Vad kan du göra för att få mer tid över till dina passion?

Mindre städning

Nox och en mängd andra företag livnär sig på att ge dig mer tid för roligare saker. De kommer hem till dig 1-4 gånger i månaden och städar ditt hem. Du styr vad och var de ska städa och du behöver bara lämna ut en nyckel och låta dem hålla dammet och smutsen borta. När du slipper städa har du fått allt från 2-4 timmar extra per vecka för att göra vad du vill, kanske till och med mer. Om du tittar på Hemmets lista över saker som ska göras varje dag, vecka, månad och år blir det många timmar som du får tillbaka. Dock ska det tilläggas att om du får betala extra om du vill att tvätten ska ingå i städningen.

Rutiner

Om du delar in din vardag i lite striktare rutiner är det lättare att hitta och ”boka in” luckor där du kan utöva din hobby. En halvtimme här och där är lätt att stjäla men om din hobby kräver längre tid på grund av resor eller längre förberedelser är det bra att boka in några fulla dagar i veckan med ärenden och måste så du har hela eftermiddagar och kvällar ägnande åt hobbyn. Försök att handla samma dag varje vecka, boka in träffar med familj och kompisar på en viss helg- eller veckodag, bestäm vilka dagar du ska gymma och om du och din partner ska dela upp barnvårdnaden vissa dagar för att ge varandra lite egentid. Med rätt rutiner kan du få flera kvällar ledig för din favoritaktivitet!