Prova på prickskytte

Prickskytte är en brett begrepp som innefattar olika vapen som man kan skjuta prick med. Det kan vara en rolig hobby att komma igång med. Men även om du inte kan se dig spendera så mycket tid med det är det åtminstone något du borde prova på en gång. Det kanske kan vara en rolig aktivitet för svensexan eller varför inte en passande aktivitet för företagsfesten. Här följer en liten beskrivning på prickskyttevapen så att du kan välja vad som intresserar dig mest.

Luftvapen

Luftvapen blir självfallet det som mest efterliknar att skjuta med riktiga pistoler eller gevär, om man tänker på formen i alla fall. Det är närmst att beteckna som ett lättare alternativ är att prova riktigt pistolskytte med skarp ammunition. Självfallet ska man tänka på säkerheten även med luftvapen, men det kräver inte samma nivå av säkerhet som ”vanligt skytte”. När det gäller själva vapnen så kommer dom i flera olika varianter och du kan hitta många bra exempel i en butik som Funstuff.se.

Pilbåge

Pilbåge kan vara ett roligt alternativ som prickskytte men kräver förstås lite annan teknik för att träffa rätt med. Pilbågar kommer i huvudsakligen två varianter: recurve och komposit. Recurvebågen är ett bra val för den som bara vill prova på då de går att hitta till betydligt lägre pris än kompositbågarna. Det är lite trixigt för en nybörjare och är sannerligen en tekniksport mer än när det kommer till att träffa målet. Att ens få i väg pilen kan vara en utmaning för den ovane.

Blåsrör

Ett blåsrör är något många är skeptisk till innan de först testat att skjuta med ett. Men det går förvånansvärt lätt att lära sig hantera ett blåsrör och kan vara riktigt roligt när man fått kläm på hur man avfyrar pilen rätt. Kanske har du rätt tryck för att lyckas?

Slangbella

Slangbellan är något man förknippar med barn och i ditt huvud kanske den bara består av ett tjockt gummiband fäst i en träbitsklyka. Men moderna slangbellor är ordentliga redskap som kan slunga iväg små projektiler med imponerande kraft och precision.