Pyssla hemma

FärgerVi är hemskt förtjusta i massor av olika typer av pyssel och roligheter man kan hitta på själv på egen hand med lite uppfinningsrikedom och kreativitet. Här tänkte vi ge några tips på vad som är bra att ha hemma om du ska pyssla.

Toarullar och kartong

Måhända låter det lite lustigt att det första tipset av alla är toalettrullar (tomma). Men det är fantastiskt pysselmaterial och kan användas till massor med pyssel! Se till att spara. Kartong är en annan sak som går att plocka ur återvinningen. Kartong från pasta- och flingpaket är utmärkta och lagom tjocka. Tänk dock på att måla på den tryckta sidan om ni använder er av vattenfärg eftersom färgen annars inte kommer att fästa.

En annan typ av kartong som du kan ta tillvara på är förstås äggkartonger som också går att använda till tusen och ett pyssel.

Flörtkulor

Flörtkulor kostar lite, men är roliga att pyssla med. Till exempel så är det perfekta att använda om man vill göra små figurer. Har man olika storlekar så kan de agera både kropp och huvud för figurerna man skapar.

Tejp

Allt går att laga med silvertejp eller eltejp brukar det heta. Och vi kan väl då tillägga att nästan all tejp är bra att ha när man pysslar. En typ av tejp som är som gjord för oss pysslare är det som kallas för washitejp. Det är en japansk papperstejp i naturfiber. Hittar man inte detta så fungerar det utmärkt med vanlig maskeringstejp också. Skillnaden är att washitejpen kommer i olika fina mönster och är fantastisk att använda till att dekorera eller skapa konstverk med.

Klister, saxar, snöre, färg och papper 

Till sist så avslutar vi med ett gäng av saker som du som pysslare inte kan vara utan.

  • Klister – givetvis måste du kunna limma ihop dina kreationer. Ibland fungerar det inte med tejp och då behöver du någon slags klister eller lim.
  • Saxar – om du inte råkar vara världsmästare i precisionsrivning så behöver du en sax för att klippa isär saker och ting.
  • Snöre – på samma sätt som det inte alltid fungerar med tejp så fungerar det heller inte alltid med lim – och då behövs snöre. Dessutom kan det vara snyggare.
  • Färg – färger, färger och åter färger behövs. Kritor, pennor, vattenfärger, sprayfärg och så vidare. Man får aldrig för mycket färg i sitt pysselskåp.
  • Papper – papper i alla dess former är grunden för allt pyssel. Olika färger och storlekar är givet.