Gör något roligt med dina foton

Många av oss har mängder med sparade foton som bara ligger och väntar på att få synas igen. Och medan det självfallet är roligt att gå tillbaka till gamla foton och återuppleva minnena, kan man även göra annat roligt med dem.

Gör en personlig kalender

Att skaffa en ny kalender varje år och ha den upphängd på väggen är fortfarande något av en tradition i många hem. Och istället för att bara köpa kalendern i en butik kan man fixa sin egen med några av sina favoritfoton. Dessa kalendrar kan dessutom bli fina små presenter eller julklappar att ge bort till familjen.

Göra om dem till canvastavlor

Har man tagit ett bild man gärna skulle sätta upp på väggen är detta fullt möjligt. Många butiker idag kan trycka upp tavlor på canvasduk med ram som man sedan hänger upp som vilken tavla som helst. Ju större upplösning man har på fotot desto större tavla kan man också göra utan att det börjar se ”pixlig” ut.

Skapa en fotovägg

En fotovägg är ett utmärkt sätt att få användning för många bilder på en och samma gång. Man kan exempelvis skapa den av foton från en enda semester man hade eller foton på familjen genom åren. Det är bara fantasin som sätter gränserna. En råd tråd kan absolut hjälpa att skapa en helhet av allt, men det är inte ett måste.

Tryck dem på kläder eller andra textilier

Vissa foton kan också vara perfekt att trycka på kläder eller andra saker gjord av tyg, som en väska, ett kuddfodral eller något annat man kan tänka sig. Vill man få lite extra effekt kan man öppna upp bilden i ett fotoredigeringsprogram först och leka runt med lite effekter eller lägga på ett filter innan.