Skriv ut bilder direkt från fickan

Utan bilder, ingen scrapbook. Även om tjänster som skriver ut bilder åt dig brukar vara både billigast och ge bäst resultat så brukar det kunna ta lite tid. Nedan går vi därför igenom två alternativ som ger dig dina bilderna inom minuter istället för dagar.

Klassiska direktbildskameror

På filmkamerornas tid fanns det bara ett alternativ om man på direkten behövde en bild, direktfilmskameror. Polaroid är för detta det klassiska märket. Med sitt kvadratiska format och vita ram är de omöjliga att inte känna igen och är en ikon från sin tid. Efter att företaget gick i konkurs 2008 säljs nu åter både kameror och film under namnet Polaroid originals.

Zink skrivare

Zink skrivare och papper är en förhållandevis ny teknik som även det i original utvecklades av företaget polaroid men idag finns till många märken. Istället för bläck använder skrivarna ett värmekänsligt papper som beroende på hur varmt och hur länge man värmer upp det ändras till olika färger. Detta gör att skrivarna kan göra väldigt kompakta och perfekta för att ta med sig. De kopplas oftast upp med bluetooth teknik direkt till mobilen och låter dig därifrån skriva ut dina bilder. Papperet brukar dessutom gå att köpa med klisterbaksida vilket gör dem väldigt praktiska för just scrapbooking.